3. Onorată instanţă…

CostumÎntinse mâna să îi înapoieze sacoul care rămăsese ostatic după noaptea de aşteptat taxiuri în parcare. Cu un zâmbet în colţul gurii, avocatul îi spuse:

– Nu e cinstit, o să aibă parfumul tău. Ce mă fac dacă nu există o a doua întâlnire?

Cât de previzibil şi siropos. Dar asta era întocmai ce avea nevoie acum: ochi negri, păr negru dat pe spate, cămaşa – opţional, dar, în special, curtare. O curte de două mii de metri pătraţi, din punctul ei de vedere, ar fi fost perfect. Iar avocatul nu a dezamăgit: de mână, pe stradă, apoi la restaurant, cu o portie straşnică de paste şi un vin bun.

Limbile începură să se dezlege, Jane află că era mai tânăr decât ea – ca să vezi, absolvent al unei facultăţi de peste ocean şi parcă îl vedea cu cămaşile lui scrobite şi costumul impecabil în timp ce negocia ca un lup feroce achiziţii şi fuziuni….uitase că nu fusese inţial convinsă de expresia lui prea cuminte, vrăjeala cam regizată şi pantalonii un pic cam strâmţi.

Domnul avocat era elocvent, băutor, nu foarte misogin şi proaspăt ieşit dintr-o relaţie – cu alte cuvinte, aproape perfect, pentru moment. Discuţia s-a îndreptat către politică, apoi s-a pierdut un pic sociologic ca să ajungă mai apoi într-o zonă mai încărcată de relaţii şi aşteptări.

Pentru o clipă, Jane întrezări alţi ochi decât cei ai avocatului, pe cei ai lui Sebastian, pe care îi văzuse ultima oară pe peron. El, însă, parcă simţind neliniştea, schimbă imediat subiectul:

– N-ai cum să fii singură, eşti prea frumoasă.

Jane zâmbi şi îi răspunse:

– Aşa gândesc şi eu.

Şi cu aceste cuvinte, seara era liberă să ia orice întorsătură. Sigur, era neliniştită, sentiment mai nou perpetuu, sigur că el era străin şi, bineînţeles că era cu totul diferit faţă de Sebastian.

Un pic atinsă de vântul nopţii, pe scările casei, avocatul, pe neaşteptate, făcu apel la buzele ei – aşa ciudat şi atât de altfel.

– Când pot să te revăd?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s