5. Furie

FotorCreated99– Fir-ar al dracu’ de creion, ascute-te, ascute-te!

Cu mişcări repezite, Jane încerca să îndese creionul în ascuţitoare.

Ziua nu putea deveni mai rea, se trezise cu Sebastian în gând şi nu reuşise să îl dea la o parte cu nimic: cele trei tipuri de cafea, rujul ţipător, părul de astă dată fără cusur.

Probabil că singurul lucru care ar fi făcut-o să se simtă mai bine era să treacă o cheie de-a lungul maşinii lui Sebastian, sunetul de metal scrijelit, faţa lui când urma să îşi vadă vehiculul. Da, faţa lui….şi iar începu tăvălugul de gânduri înecate în furie, regret şi tristeţe.

Din spate auzi vocea Evei:

– Jane, eşti bine? Să ştii că ascuţitoarea aia nu este de vină pentru criza migranţilor, pericolul terorist sau foametea din lume, e doar o ascuţitoare.

– Ştiu, răspunse ea fără să îşi poată ascunde un zâmbet.

Aşa era Eva, prietena şi colega ei de la birou, în general tăcută şi foarte la subiect, când era cazul. Părul ei extraterestru de blond şi ochii mari, albaştri, în spatele ramelor no name – o chestie de principiu la Eva: nu exista marcă pe ochii ei – îi dădeau un aer aparent neajutorat. Puţini îşi dădeau însă seama cât de înşelătoare era această imagine.

– Ce este cu tine?

– Sunt furioasă!

– De ce?

– Aşa, în general, nu ştiu ce să fac ca să fug cât mai departe de el, de noi, şi, în acelaşi timp, aş vrea să îl strâng de gât şi îmi e dor şi sunt proasta satului, spuse Jane trăgându-şi cu greu răsuflarea.

– Ce ai nevoie acum? Trebuie să spui, e greu de ghicit. O să fie mai bine, ştii asta? Nu acum, dar o să fie.

Mintea ei îi spunea că prietena ei avea dreptate, dar furia îi spunea că nu contează.

– Hai, strânge-ţi lucrurile, lasă creionul, ne aşteaptă fetele.

Jane nu mai protestă, picioarele îi erau umflate în pantofii cu toc de 11 centimetri, iar Eva era hotărâtă – se terminase închiderea de lună.

Era locul lor, plin de fum şi un pic ponosit, dar oricât se răţoiseră una la alta să îl schimbe, cumva, după o zi de muncă, era ca acasă, nu complet curat, în dezordine, dar foarte familiar. Sofia si Alexandra le aşteptau.

În timp ce Eva încerca să parcheze, Jane le observa prin geamul cafenelei: Alexandra cu privirea ei ageră, parcă plină de licurici zumzăitori, picioarele prea lungi pentru mesele standard, explicându-i Sofiei într-un mod alert probabil ce se întâmplase la muncă.

Jane zâmbi, uita adesea cât de fetiţă era Alexandra în spatele femeii capabile cu pantaloni negri ţigară. Sofia, cu profilul ei bine conturat şi tenul care sfida existenţa sebumului facial, părea un pic obosită, într-un minut avea probabil să-i spună Alexandrei să nu mai exagereze. Alexandra urma să se bosumfle şi atunci Jane şi cu Eva trebuiau să fie deja la masă.

– Bună, fetele. Ce faceţi? spuse Jane.

– Stai jos, imediat ajungem şi la tine, îi răspunse Sofia pe un ton autoritar.

Ah, ce nu-i plăcea acest ton, ştia că era de bine, dar, în momentul de faţă, Jane voia să fie complet furioasă, ca un infern, cu săbii și cuțite, disperată şi neajutorată în acelaşi timp. Cele trei dive din viaţa ei, însă, nu aveau de gând să o lase să se simtă așa. După două ore de morală, alternată cu încurajări şi glume proaste, Jane părea că se simte mai bine, pentru cât timp însă?

Răsucirea cheii în broască făcu loc întunericului şi liniştii din apartamentul ei, brusc lacrimi calde începură să îi alunece pe obraji. Îi era ruşine, se simţea slabă, dezvelită de armură.

Da, aveau dreptate fetele: avea să ţipe, să dispere, să urască, să aibă zile bune şi zile rele, într-un final Sebastian avea să dispară complet din viaţa ei, să devină doar un ceva, cândva, toate drumurile închise fără cale de întoarcere…

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s