8. Zece ani mai tarziu

pe bancaEra o seară de sâmbătă, ploioasă şi rece. În timp ce se uita în oglinda toaletei, la tenul ei încă perfect, dar care părea că pregăteşte cumva apariţia primelor riduri, Jane realiza cât de mult au contribuit toate lucrurile neînsemnate din viaţa ei la ceea ce ea era azi.

Îi părea rău că a pierdut multe dintre ele sau că s-a simţit cumva încolţită de împrejurări să renunţe la lucruri care o făceau pe ea…ea.

Seara nu se anunţa a fi una mai mult decât banală, dar viaţa ştie să surpindă mai bine ca oricine.

Când a intrat pe uşa localului, mai degrabă să se ferească de vremea vitregă de afară, un sentiment prea familiar şi de mult uitat părea să se materializeze la una dintre mesele ocupate şi destul de gălăgioase.

Erau doar nişte copii atunci când se cunoscuseră şi, deşi crescuseră împreună, minţile le rămăseseră la fel de infantile chiar şi ultima dată când se văzuseră, în urmă cu mai bine de zece ani. Atracţia a apărut aproape instant, ca un magnet privirea lui Patrick s-a ridicat spre ea. Jane stătea în uşă, înmărmurită, de parcă văzuse o stafie. Era, probabil, mai real ca niciodată.

Într-o clipă, Patrick se ridică de la masă şi se îndrepta uimit spre ea. Toată gălăgia din jurul lor părea că se oprise, ținându-și răsuflarea, pentru momentul în care s-au luat în braţe. Deşi era atât de vechi, un sentiment uimitor de firesc i-a cuprins pe amândoi şi aveau nevoie de încă un deceniu ca să recupereze pentru timpul pierdut.

Aşezaţi la bar, departe de ochii curioşilor care urmăriseră întreaga scenă, Jane descoperea cum bărbatul din el îşi făcuse loc printre manualele şcolare, orele de sport şi iubirile adolescente. Băiatul de altă dată, care o învăţase să sărute, nu mai era acolo.

Se uitau unul la altul cu alţi ochi şi cărţile aflate pe masă nu mai cântăreau aşa puţin ca altă dată. Deveniseră adulţi, puteau să facă lucruri la care copiii din ei nici nu îndrăzneau să viseze. Un pahar de vin bun, o cină elegantă, o relaţie pasageră sau nu.

Totul era pentru ei o posibilitate mai valoroasă decât fusese vreodată poate, cu alţi oameni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s