51. Te ajut cu punga?

FotorCreatedEra o dimineaţă grea pentru Jane. Alarma telefonului sunase în neştire după încă un vis în care Patrick o ţinea strâns de mână şi se uita la ea fără să spună vreun cuvânt. Jane apăsase butonul Snooze de două ori, iar acum nici nu-şi mai aducea aminte când  făcuse asta. Aflată în maşină, în traficul infernal al orei 8.30, încerca la fiecare semafor să-şi definitiveze conturul roşu al buzelor în oglinda retrovizoare.

În parcarea din faţa clădirii de birouri, agitaţia era mare. În timp ce Jane îşi parca lateral buburuza închiriată cu ziua, în spatele ei două maşini aşteptau. După doar câteva secunde, unul dintre cei doi şoferi se dădu jos din autovehicul şi veni la geamul maşinii lui Jane. Ea se opri brusc şi se uita uimită la el: un bărbat de aproape 50 de ani, care probabil avea o căsnicie şi o viaţă nefericită. Nu putea găsi o altă scuză pentru burta care i se revărsa peste curea şi care părea că susţine jumătate din stocul de bere al Marii Britanii.

– Mai bine mă laşi pe mine să o parchez. Nu prea te pricepi. E ok, spuse el.

Jane simţea cum se înroşeşte la faţă. Venea dintr-o ţară în care astfel de bărbaţi se plimbau nestingheriţi prin restaurante, cafenele, chiar şi clădiri de birouri. Nu era prima dată când se vedea nevoită să se confrunte cu un asemenea specimen.

– Dacă vrei într-adevăr să mă ajuţi, ai putea să te urci înapoi la tine în maşină şi să aştepţi cuminte acolo, spuse Jane cu un calm aproape înfricoşător.

– Eu mă grăbesc, nu pot să stau toată ziua aici şi să aştept să înveţi tu să parchezi, răspunse el.

Jane se uita fix la el. Dacă privirile ar fi putut să ucidă, bărbatul din faţa ei nu ar mai fi avut mult de trăit. Fără a spune vreun cuvânt, trase de volan şi apăsă acceleraţia. În timp ce căuta un alt loc de parcare, se gândea la cel care tocmai îi stricase ziua. “Doamne, sunt peste tot…”, îşi spuse în barbă.

Ziua trecu la birou fără prea multe evenimente notabile. Richard se uita din ce în ce mai des la ea şi parcă îşi făcea de lucru mereu prin preajma ei.

În drum spre casă, Jane se opri la un magazin de decoraţiuni interioare. În weekend luase decizia că patul ei are nevoie de aşternuturi noi, nişte perne şi o cuvertură colorată. Ajunsă acasă, cu toate pungile în mână, din care ieşeau colţuri de material colorate frumos, Jane se îndrepta spre intrarea în bloc. Abia dacă se mai putea ţine pe tocurile pantofilor stiletto pe care îi purta, cu toate bagajele în braţe, cheile şi o rochie luată de la curăţat. În faţa clădirii, trei tineri frumoşi stăteau de vorbă cu o cafea într-o mână şi o ţigară în cealaltă. Se uitau lung la Jane care era copleşită de greutate, dar niciunul din ei nu schiţă nici măcar un gest. Jane nu înţelegea cum pot fi atât de prost crescuţi. În secunda urmatoare, o maşină mare se opri lângă ea. Geamul coborâ şi faţa lui Richard răsări din spatele volanului.

– Ce faci cu toate bagajele alea? Deja încerci să ne părăseşti? spuse el râzând.

– Nu… de fapt încerc să mă instalez mai bine, răspunse Jane încurcată.

– Lasă-le jos. Permite-mi să te ajut, spuse Richard în timp ce oprea motorul maşinii şi se dădea jos.

Cei trei tineri care mai devreme se făcuseră că nu ştiu ce înseamnă politeţea, se uitau acum sideraţi. Cumva, gestul lui Richard îi încurca, parcă le strica socotelile cu viaţa şi cu femeile.

Câteva minute mai târziu, Jane şi Richard stăteau în mijlocul apartamentului ei închiriat, în faţa multor pungi.

– Îţi mulţumesc foarte mult. Îţi voi răsplăti bunătatea cu o cafea. Mâine dimineaţă. La birou, spuse Jane repede.

Voia să îi fie foarte clar că nu îşi doreşte să profite de moment. Jane încerca, cu orice preţ, să nu îmbrace haina de femeie est-europeană, pe care britanicii tot încercau să i-o atribuie de o lună încoace.

Dacă Richard îşi dorea ceva de la ea, trebuia să facă mai mult decât să îi care bagajele din faţa blocului până în apartament.

“Vom vedea”, îşi spuse Jane în timp ce închidea uşa în urma lui.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s