61. Ore suplimentare

sgsgsrAparent  nu există nimic mai motivant pentru un bărbat de 40 plus decât o campanie electorală și plecarea iminentă a femeii care îi ocupă nopțile, sau cel puțin aceasta era constatarea pe care Jane o făcea de o săptămână încoace în legătură cu Richard. Oriunde întorcea capul în jurul ei el părea să fie acolo: o seară la teatru, o cină romantică în mijlocul săptămânii, cumpărături de Crăciun pentru părinții ei, lunch-ul la birou cu sau fără restul colegilor, la ea la ușă în miez de noapte deși îi spusese inițial că are alt angajament.

Richard părea să nu se sature de ea – data la care ea avea să se întoarcă în Romania însă se apropia  cu repeziciune. În două săptămâni Jane trebuia să își ia rămas bun de la el  și să revină acasă cu mesajul de la Patrick rămas fără răspuns pe telefonul ei. Pentru prima oară în viața ei nu alerga ea ci era alergată, Jane vroia să se simtă măcar un pic prost că nu era suficient de conservatoare sau ingenuă dar cumva sentimentul ăsta o părăsise demult.

Lucururi mai importante erau acum de făcut ca de exmplu să intre într-o ședință complet neplăcută despre restructurarea departamentului de vânzări. Richard o cooptase într-un alt proiect care nu avea nici o legătură cu cel pentru care ea fusese trimisă la Londra, ca să beneficienze de ”fler-ul ei”, aparent indispensabil. Povestea era simplă – noul director de la vânzări vroia să își  refacă complet echipa lăsând pe dinafară 10 oameni cu experiență în departament, pentru a aduce sânge proaspăt. Trei dintre aceștia amenințau să dea în judecată compania. Rostul lui Richard și al echipei de HR era să vadă ce pot să salveze din această situație fără să creeze probleme cu angajații sau să îl contreze prea tare pe directorul de la vânzări, partenerul de Golf al CEO-ului.

– Jane, e timpul să mergem, spuse Richard venind la biroul ei.

– Da, sunt gata, răspunse ea, auzi crezi că putem să numim ”golfism” în loc de nepotism relația dintre CEO și directorul de la vânzări? Richard, izbucnii în râs:

– Apreciez că încerci să destinzi atmosfera, este un pic mai complicat de atât, directorul este căsătorit cu sora CEO-ului nostru, Roger. Relații amoroase sau de familie mai degrabă aici, spuse Richard.

Pentru un  moment Jane se întreba dacă relația lor nu putea fi caracterizată lafel și în ce măsură le-ar fi dat altora bătaie de cap în companie.

Înainte să intre în sala de ședință Richard se întoarse către ea și îi spuse ferm:

– Știu la ce te gândești, nu e cazul, nu este aceași situație! Mai mult eu nu sunt atât de de treabă după cum ai observat iar tu ești foarte hotărâtă să nu te supui. Un zâmbet ușor îi apăru pe față. Jane nu putea decât să fie din nou blocată de masculinitatea lui atât de categorică și de cât de sigur era pe el.

În ședință lucrurile se desfășurau în mod previzibil, Andrew- directorul de vânzări alterna între a fi dezagreabil si pasiv-agresiv în timp ce Richard rămânea ferm pe poziție: Andrew putea să aducă 2 noi angajați restul rămâneau pe poziție, asta era în interesul companiei. Era clar că nu aveau să ajungă nicăieri așa că Jane se aruncă în fața trenului de bună voie:

– Domnilor dacă îmi permiteți, din analiza mea reiese că echipa de la vânzări este o echipă bună, sudată cei mai mulți ditnre ei sunt de 3 ani în companie și s-au investit multe resurse pentru perfecționarea lor. Tot ce au ei nevoie este un leadership mai bun și sunt convinsă că tu Andrew ești personă potrivită, Roger se încrede totalmente în abilitățile tale. Nu are avea rost să stricăm ceva bun, CV-urile celor 6 pe care i-ai adus tu deja la masă, din punct de vede al resurselor umane, nu sunt mai bune decânt ce avem acum, cu cele două excepții pe care Richard le-a menționat. Uite, de exmplu Peter Stormwell are mai puțină experiență decât analistul pe care noi îl avem  în echipa actuală dar are niște pretenții salariale mai mari. Nu prea văd ceva anume care să-l recomande în mod special, studiile sunt bune – văd că ați fost amândoi la același colegiu și că a lucrat la Cypress Inc. , firma soției tale dacă nu mă înșel? concluzionă Jane pe un ton naiv.

Tensiunea din aer se putea tăia cu cuțitul. Andrew era cu ochii ațintiți spre ea și pe un ton imperturbabil spuse:

– Observ că avem ceva expertiză de la est, asta nu poate decât să mă bucure că avem asemenea talent peste granițe.

– Da, avem! îl întrerupse Richard pe un ton la fel de impunător.

– În acest caz voi merge pe recomandarea voastră, voi sunteți specialiștii.

Cu asta ședința se încheiase iar Jane era foarte mulțumită de sine. ”You go girl!” îi spusese Sandra mai târziu aflând de intervenția ei în fața lui Andrew.

***

Era sfârșitul programului, etajul era aproape cufundat în întuneric, Jane bătu ușor la ușa biroului lui Richard.

– Hey, eu am plecat îi spuse ea ezitant, nu mai schimbaseră nici un cuvânt de când ieșiseră din ședință.

– Intră, răspunse el. Jane nici nu apucă bine să se dezmeticească că Richard o cuprinsese de mjloc, o ridicase și îi înlănțuise picioarele în jurul taliei lui.

– Richard? Ce faci? spuse Jane un pic alarmată.

– Compensez pentru juma de zi departe de tine și sărbătorim victoria în fața lui Andrew, îi spuse el printre săruturi încercând să-i deschidă bluza.

– Și asta în seamnă că eu trebuie să ajung pe birou fără haine? zise Jane jucăuș.

– Well, încerc să îți spun că sunt mândru de tine, ce vroiai să îți dau o vată de zahăr? zise el mușcându-i ușor buza

– Te rog spune-mi că vată de zahăr nu este un eufemism, zise Jane ironic.

– În momentul ăsta poate să fie ce vrei tu, răspunse Richard pe nerăsuflate. Jane trebuia să recunoască că era ceva delicios de interzis să îl vadă din nou atât de răvășit pe acest bărbat atât de stăpân pe el. Cravat aruncată pe jos, cămașa șifonată și o singură idee în ochi lui: Ea. Jane zâmbii – sunetul unei rupturi răsună în birou, lenjeria ei VS se dusese pe apa sâmbetei.

– Îți cumpăr alții, mai zise Richard și apoi nu mai era nevoie de cuvinte.

Ceva timp mai târziu, înlănțuiți într-o poziție complet nefirească pe covorul din fața biroului lui de mahon Richard îi șoptii în ureche:

– N-aș vrea să pleci…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s